De Geschiedenis van de ESA begint hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

European Space Agency

De ESA heeft een rijke geschiedenis en is een agentschap die bestaat uit Europese lidstaten,  samenwerkingen en heeft over de gehele wereld locatie.

Deze ruimtevaartorganisatie doet op heel veel ruimtevaartvlakken onderzoek, ontwikkeld technologieën en past dit toe in velerlei missies waaronder bemande missies.

Historie ESA

De huidige Europese ruimtevaart organisatie ESA is een onafhankelijke organisatie met nauwe banden met de Europese Unie die is vastgelegd in de ESA/EG-kaderovereenkomst. Waarbij een gezamenlijk strategie op het gebied van ruimtevaart is en een Europees ruimtevaartbeleid is ontwikkeld.

 

 

 

 

 
ESA historie

Lidstaten ESA

De Europese ruimtevaart organisatie ESA bestaat uit 22 lidstaten (05-2021), waarbij de nationale organisaties zitting hebben in de raad van bestuur. Hoewel Canada geen lidstaat is van de ESA zit Canada wel in de raad van bestuur.

 

 

 

 

 
ESA lidstaten

Locaties ESA

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft in geheel Europa locaties gevestigd met niet één maar twee hoofdkantoren in Parijs. Een hoofdkantoor “Directeur-generaal & Kabinet” en één voor “de Raad”. Naast deze twee hoofdkantoren zijn er enkele locaties in de wereld die de ESA vertegenwoordigd.

 

 

 

 

 
ESA locatie