Ruimtevaart

Het thema van de website van De Manenschijn.nl is de ruimtevaart. Het woord ruimtevaart is veelomvattend, zo kun je denken aan het lanceren van een raket, het leven in de ruimte en de terug keer uit de ruimte. Dit zijn maar drie onderwerpen van de vele die er zijn als je het over de ruimtevaart spreekt. Maar voordat we de aarde verlaten is het noodzakelijk om de natuurwetten te overwinnen die ons op de grond houden. Door onderzoek en pionierswerk is men erin geslaagd om dat te bereiken.  

 

Na jaren van ontwikkeling is het lanceren van raketten min of meer de normaalste zaak van de wereld geworden, maar niets is minder waar, het is en blijft elke keer weer een overwinning om dat te bereiken. Na decennia lang lanceren van raketten, draaien er zoveel satellieten en ander schroot rond deze planeet dat er rekening moet worden gehouden met eventuele botsingen. Nu het vanzelfsprekend is om een satelliet in een baan om de aarde te brengen en er een vaste woon en verblijfplaats in de ruimte is, het ISS, komt de pioniersgeest weer naar boven.  

 

De mens wil de ruimte verder onderzoeken, opzoek gaan naar andere planten waar een eerste voet op gezet kan worden en er wordt gezocht naar leven in de ruimte.  

 

Dit zijn zomaar wat punten die je nu al op deze site kan lezen of die in de toekomst te vinden zijn:  

Geschiedenis van de ruimtevaart

Voordat de mens uiteindelijk de ruimte in werd geschoten is hier veel aan voorafgegaan.

In de oudheid was het een Griek die al beschreef hoe hij op de maan was terecht gekomen en Jules Verne schreef een boek over de reis naar de maan. Pas na 1900 werd er echt voortuitgang geboekt door de grondleggers van de hedendaagse ruimtevaartechnologie om uiteindelijk de verhalen uit oudheid werkelijkheid te laten worden.

 

 

Agentschappen, Organisaties en bedrijven 

Waren het vroeger de Amerikanen en de Russen die in de koude oorlog elkaar naar het leven stonden wie als eerste een ruimtevaart hoogtepunt bereikte. Nu zijn het niet alleen de overheden die de ruimtevaart ontdekt hebben maar zijn er ook internationale samenwerkingsverbanden en commerciële bedrijven die in de ontwikkeling bijdragen.

 

 

Space Links

Deze website gaat voornamelijk over de geschiedenis van de ruimtevaart, maar er is meer. Op deze pagina staan koppelingen naar websites die niet alleen informatie bieden over de ruimtevaart maar er ook over missies, science fiction, astronomie en veel meer.

 

 

DSN Pluton Zuid NIP16
Long March 6 lancering

Lanceerkalander

Lanceringen die binnenkort plaatsvinden zijn hier te bekijken. 

 

 

Lanceer Historie

Er zijn zeer veel lanceringen geweest sinds het de eerste echte lancering van de spoetnik in 1957. Waren het de Russen en de Amerikanen die de boventoon voerden met het lanceren van rakketen, tegenwoordig zijn veel overheden en andere organisaties actief op dit gebied.

 

 

 

 

lanceringen Saturnus